Funktionella underlagsgolv

 

Visst är det ytan, och det som ögat ser som räknas men har du missat det viktiga underarbetet så har du också förlorat den stora njutningen med ditt golv.

Ett par torra läppar i vinterkylan eller ett par kalla tår i stövlarna, är båda exempel på hur ett dåligt förarbete drabbar och förstör njutningen. Alla har vi väl hört talas om lager på lager principen. Den går ut på att man ända inifrån kärnan ser till att det finns väl anpassade lager, i detta fall utav kläder, som vart och ett fyller sin speciella funktion. Har vi inte rätt underlag kommer inte heller ytan att upplevas som behaglig. Har vi för lite eller fel underlag när vi klär oss kommer vi att frysa, svettas eller på annat sätt bli obekväma och då kommer den totala upplevelsen att vara helt förstörd.

Bilden är hämtad från Nivell System´s hemsida

Precis samma sak är det med golv. Har du inget vettigt underlagsgolv kommer du, tids nog, att kunna få uppleva både fukt, ojämnheter, dålig lukt och ett alldeles för högt ljud, från ditt golv. Med ett korrekt avpassat underlagsgolv som är utformat för exempelvis plast, trä eller laminatgolv får ditt golv precis den hjälp det behöver för att bli ett dämpat, tyst och fuktfritt golv.

Bilden är hämtad från IcoPal´s hemsida

Olika typer av underlag behöver alla sitt speciella underlagsgolv. Om det är fukt och dålig lukt som är det mest hotande problemet kan ett ventilationsgolv vara det som behövs. Är det, å andra sidan, problemet med allt för mycket och höga ljud så kan en stegljudsisolering vara lösningen på ditt problem.

Bilden är hämtad från PCI golvsystem´s hemsida

För ett ojämnt underlag finns speciella underlagsgolv och för att bygga in exempelvis rör i golvet finns ytterligare andra varianter. Med hjälp av Golvportalens utställning över underlagsgolv kan du enkelt hitta tillverkare och leverantörer av olika golvsystem. Med ett bra underlagsgolv kommer du att undvika problem och kan njuta till fullo av den vackra ytan och känslan som ett nytt golv ger.

 

Redaktionen tipsar

Att installera golvvärme i huset är ett fantastiskt sätt att sprida värme och känsla i hemmet. Hos många lever fortfarande myten om att...
  Ett riktigt välskött och vackert trägolv är för ögonen detsamma som ljuv musik är för öronen. En fröjd att beskåda och med en underbar,...
  När vi njuter av vårt nylagda golv, som allra mest, är tanken på hur vi skall ta hand om och bevara det, som allra minst.När vi väl har...

Annonser

Utvalda varumärken

Forbos Linoleumgolv är ett naturligt designgolv med flera färger och strukturer.
Epoque är ett klassiskt golv i plank eller 2-stavs utförande. Planken har fasade kanter so
Komplement till våra golv erbjuder vi även underlag som förbättrar golvens egenskaper
Modern design och ypperlig kvalitet - Från klassiska trämönster till vågade designgolv.