Golvskötsel-Underhåll

Golvskötsel, Golvvård och Golvunderhåll. Du vårdar ditt golv och ger det "näring" och omtanke när det behövs. Här nedan hittar du Golvolja, Golvlack, Golvslipning och mycket annat som du behöver för din golvvård och golvskötsel. Ta dig tid och ge ditt golv lite golvvård. Med en regelbunden och korrekt utförd golvskötsel förlänger du livet och utseendet på ditt golv avsevärt. Det kan säkert kännas som lite jobbigt och tråkigt men det är garanterat värt besväret.

Utvalda varumärken

Här finns produkter för enkel skötsel av såpade, hårdvaxoljade och oljade golv
Sköt om ditt golv! Skötselråd under produktinformationen på resp. golv.
Bli expert på ta hand om dina golv. Bona – produkter och guider för rengöring, underhåll och renovering av golv.
Duri´s sortiment med produkter för ytbehandling av trägolv ger dig ett flertal möjligheter.

Nyheter

NYHET! Bona Traffic HD Raw
Ultramatt lack som ger ett mycket bra skydd, samtidigt som man behåller känslan och utseendet av obehandlat trä. Raw experience, true protection.
NYHET! Bona Premium Spray Mop
Det perfekta allt-i-ett redskapet designat för smartare golvrengöring.
NYHET! Bona Antibakteriell Cleaner
Baciller, bakterier, virus och ingrodd smuts är ingen match för vår djuprengörande cleaner. Desinficerar och rengör sten, klinker och laminat utan att kompromissa.
Golvstyling med Bona Inspiration ger trägolv
Hur ger man ett gammalt trägolv ett nytt och fräscht utseende? Det svenska golvvårdsföretaget Bona har kommit med ett nytt koncept som ska inspirera husägare att renovera och förnya utseendet på...
Spraya Svart med Osmo
Osmo Sprayvax är sprutbar hårdvaxolja av högsta kvalitet. Produkterna i serien är naturolje- /vaxbaserade och godkända för barnleksaker. De passar både mindre snickerier och större tillverkare.
Grå golvsåpa
Gammeldags Träsåpa från Welin & Co

Reportage, tips & idéer

 
Med våtrumsmatta i badrummet får du ett säkert och vattentätt skal.
När vi tänker på badrum är det många av oss som fortfarande tänker kakel och klinker. Kakel och klinker är...
Är ni nyfikna på Golvtrender 2018?
Golvbranchen presenterar kommande golvtrender under 2018
I år kan du skapa en färgsprakande färgfest hemma. Härliga glada färger, blanda gult,...
 
När vi njuter av vårt nylagda golv, som allra mest, är tanken på hur vi skall ta hand om och bevara det, som allra minst.När vi väl har lagt in det där golvet som vi så gärna...
Därför ökar anmälningarna till Allmänna Reklamationsnämnden ARN
Ibland har konsumenten en övertro på sina rättigheter och verkar inte förstå att man också har skyldigheter, Därför...
Ditt golv behöver underhållas på rätt sätt för att behålla sin vackra yta år efter år.

Golvskötsel-Underhåll

För att få så lång livslängd som möjligt på ditt golv oavsett material bör du vårda det enligt leverantörens råd för golvskötsel.

Ha alltid en ordentlig avtorkningsmatta innanför ytterdörren för att  stoppa smuts från att komma längre in än hallen. Gör till daglig rutin att ta bort synlig smuts såsom smulor, sandkorn och dylikt. Fukttorka med rejält urvriden skurduk/mopp vid behov. I vattnet tillsätter du det rengöringsmedel som rekommenderas av leverantören beroende på vilken typ av golv du har.

Golvvård, Golvskötsel, skötselråd, underhåll Har du ett trägolv så bör du skydda detta mot alla former av vatten, torka omedelbart upp eventuellt spill och
använd sparsamt med vatten och kemikalier vid rengöring.

Ett plastgolv är inte särskilt känsligt för normalt hushållsspill. Torka upp spill med t ex hushållspapper innan det hunnit torka. Eftertorka alltid med trasa/hushållspapper och rent vatten. Får man fläckar av tex: färgkritor, kulspetspasta, läppstift, gummiklacksmärken, skokräm etc. skall dessa tas bort omgående för att inte vandra ner i plasten och ge bestående märken.

Ett linoliumgolv skall rengöras med så torra städmetoder som möjligt. Grundskyddet kan vid behov förbättras med golvvårdsvax eller om hög glans önskas med något av marknadens polishpreparat avsett för linoleum.

Även laminatgolv bör i första hand torra rengöringsmetoder. Gör till rutin att alltid avlägsna synlig smuts. Dammsugning med fast borstmunstycke tar bort de flesta torra partiklar från golvet. Fuktmoppa eller torka med fuktig duk vid behov. Använd vid behov ett neutralt rengöringsmedel i tvättvattnet.

Redaktionen tipsar

Därför ökar anmälningarna till Allmänna Reklamationsnämnden ARN Ibland har konsumenten en övertro på sina rättigheter och verkar inte...
  När vi njuter av vårt nylagda golv, som allra mest, är tanken på hur vi skall ta hand om och bevara det, som allra minst.När vi väl har...
  Med våtrumsmatta i badrummet får du ett säkert och vattentätt skal. När vi tänker på badrum är det många av oss som fortfarande tänker...

Annonser