Våtrumsmattor

 

Med våtrumsmatta i badrummet får du ett säkert och vattentätt skal.

När vi tänker på badrum är det många av oss som fortfarande tänker kakel och klinker. Kakel och klinker är fantastiskt vackra och praktiska material i ett badrum men det finns faktiskt lika snygga, mycket enklare och minst lika säkra alternativ. Dagens våtrumsmattor har en hög kvalité och uppfyller de högt ställda kraven på vattentäthet och säkerhet.

Bilden är hämtad från Forbo floorings hemsida

Ett stilfullt och snyggt badrum vill alla ha och med dagens utbud av våtrumsgolv kan du i princip hitta allt du kan tänka dig av olika utseenden, färgkombinationer och matchande bårder. Dessutom blir en våtrumsmatta både hygienisk, lättstädad och dessutom, många gånger, ett prisvärt alternativ till sten. Med rätt montering och skötsel kommer din nya våtrumsmatta att se lika snygg ut i många, långa år framöver.

Bilden är hämtad från Tarketts hemsida

Badrum är ett av de rum som är allra mest utsatta för fukt och vattenstänk och ett badrum som har ett undermåligt tätskikt kan lätt bli till stora, kostsamma problem, både just i badrummet men i förlängningen även i andra delar av huset.Alla arbeten med montering utav våtrumsgolv skall utföras av en GVK auktoriserad fackman och du skall inte skämmas för att be att få se på deras behörighetsbevis. Hantverkarna på dessa företag har alltid en dokumenterad kunskap om hur tätskikt skall monteras, både då det gäller kakel och plast och det är detta som är din garanti för att jobbet blir korrekt utfört.

Bilden är hämtad från Tarketts hemsida

Enkelt kan man sammanfatta ämnet våtrumsmattor på följande sätt:Det är ett praktiskt, snyggt och hygieniskt alternativ till kakel och klinker. Med dagens snygga mönster på våtrumsgolv kan man faktiskt hitta golv som ser ut som både sten, trä, gummi mm. Ser du bara till att monteringen blir gjort enligt konstens alla regler och utav ett proffs så kommer du att ha ett vackert golv i många år framöver.

Kraven på badrummens säkerhet är högt ställda och det finns mängder av regler att följa för den som skall göra själva monteringen. AB Svensk Våtrumskonroll är ett organ som kontrollerar, utbildar och dessutom utfärdar behörigheter för hantverkare som blivit godkända för att utföra våtrumsarbeten och på deras hemsida kan du läsa allt om säkra badrum. Där kan du också ladda ner den senaste utgåvan av deras Branschregler gällande tätskikt i badrum.

På Tarketts hemsida kan du läsa deras rekommendationer när det gäller skötsel utav våtrumsmattor och också få tips på saker att tänka på när du har våtrumsmatta. Likaså finns det gott om bra råd på GBR, Golvbranschens egen hemsida och även länkar till Boverkets byggregler.

 

 

Redaktionen tipsar

   Det massiva trägolvets ådring och struktur ligger som ett konstverk på golvet och känslan när man glider fram över det är obeskrivbar...
Här får du svar på alla dina funderingar kring golvvärme Vattenburen eller elektrisk golvvärme?Med dagens rådande osäkerhet kring framtida...
Det är helt fantastiskt vad man kan framställa på konstgjord väg.   Inte nog med att du får ett golv som faktiskt ser ut som om du hade...

Annonser

Utvalda varumärken

Här finns produkter för enkel skötsel av såpade, hårdvaxoljade och oljade golv
VÅR NYA VÅTRUMSKOLLEKTION ser inte ut som du förväntar dig att plast ska göra.
Våtrum som tål att synas i sömmarna
Sköt om ditt golv! Skötselråd under produktinformationen på resp. golv.