Valfrihetens golv

Vill du ha möjlighet att välja ett mönster och en färg, till ditt golv, som skall vara både personlig och passande för just ditt ändamål? Vill du dessutom ha ett lättskött och enormt slitstarkt golv så har du en enorm bredd och valmöjlighet bland alla plastgolv.

Bilden är hämtad från Forbos hemsida,

I utrymmen som kök, barnrum, hall och andra ställen där det ofta är full fart och mycket på gång passar ett plastgolv alldeles extra bra. Plastgolv av idag har ett extra skyddsskikt på det redan starka slitskiktet. Detta gör att golvet blir ännu tåligare mot fläckar och slitage samtidigt som det bidrar till att golvet behåller sin glans i oändlighet.

Supertrendiga, färgstarka plastgolv från Tarkett. Ovan serien Trendy collection och nedan serien Tarkett Extra. Mönstren och färgställningarna är oändliga och de varierande stilarna gör att du har stor möjlighet att hitta just det där personliga golvet som inte kommer att ligga i var mans hus.

Städningen av plastgolven är mycket enkel och oftast räcker det med att dammsuga av golvet. Behövs det en grundligare rengöring så gör du det enklast med en skurtrasa och lite allrent i vattnet. Ett plastgolv är, förhållandevis, enkelt att lägga och samtliga tillverkare har bra och lättförståliga lägganvisningar som de gärna delar med sig av. Med ett plastgolv i köket kan du få både ett lättskött och originellt golv. Ett annars ganska neutralt kök kan få sitt livs ansiktslyftning med hjälp av ett iögonfallande plastgolv och lite matchande färger på väggarna.

Tänk på att plastgolvet kan påverkas av ljuset. Har du exempelvis en soffa stående på en och samma plats under en längre tid kan golvet ha förändrats något av dagsljuset. Skiftningarna tonar oftast bort om du möblerar om och låter ytan exponeras för ljus under en tid. Även möbeltassar av gummi kan ”fläcka” ett plastgolv och vill du vara på säkra sidan, med tanke på om du någon gång vill flytta på diskmaskinen eller skåpet, så byter du till tassar av textil.

 

Redaktionen tipsar

Ett nytt och fräscht alternativ som dessutom är miljövänligt. Bambugolven har definitivt kommit för att stanna. Med jämna mellanrum poppar...
Textilgolv för ditt hem Skapa en härlig känsla av ombonad värme och välbehag med textila golv. Efter en längre tid med avskalad stil i...
  Med våtrumsmatta i badrummet får du ett säkert och vattentätt skal. När vi tänker på badrum är det många av oss som fortfarande tänker...

Annonser

Utvalda varumärken

Plastgolv finns i nästan obegränsat antal mönster och färger
Plastgolven i nya Novilon Scandinavia innehåller en rad tidlösa mönster.
Multifunktionella
golvplattor