Parkettgolv

Ett vanligt parkettgolv kallas för lamellparkett, där det översta lagret består av riktigt trä. Skivan har en baksida av furufanér och ett mellanskikt av spånskiva eller tvärgående lameller. Parkettgolv finns i många olika träslag och de vanligaste är ekparkett, askparkett, lönnparkett och furuparkett. Stjärnparkett eller fiskbensparkett? Ett parkettgolv höjer både trevnaden och värdet på ditt hus. Dessutom framkallar parkettgolven en värme, som är svår att beskriva. Parkettgolvet är det absolut vanligaste typen av golv i våra svenska villor.

Utvalda varumärken

Vår parkett har ett limfritt låssystem och som är mycket lätt att installera.
Epoque är ett klassiskt golv i plank eller 2-stavs utförande. Planken har fasade kanter so
Lodge Ek Nature 1 stav oljad borstad fasad kant handskrapad.
Nu hittar du snygga och tåliga parkettgolv hos Skånska Byggvaror.
Ekparkett - treskiktslimmat formstabilt golv.
Parkett, dörrar och trappor på ett ställe.

Nyheter

Welin KlickStavRustik
Det senaste tillskottet i Welin KlickStav-sortimentet

Reportage, tips & idéer

Därför ökar anmälningarna till Allmänna Reklamationsnämnden ARN
Ibland har konsumenten en övertro på sina rättigheter och verkar inte förstå att man också har skyldigheter, Därför...
Är ni nyfikna på Golvtrender 2018?
Golvbranchen presenterar kommande golvtrender under 2018
I år kan du skapa en färgsprakande färgfest hemma. Härliga glada färger, blanda gult,...

Parkettgolv

Ett parkettgolv som ger ditt rum en helt ny nivå

Ett vanligt parkettgolv kallas för lamellparkett, där det översta lagret består av riktigt trä. Skivan har en baksida av furufanér och ett mellanskikt av spånskiva eller tvärgående lameller. Parkettgolv finns i många olika träslag och de vanligaste är ekparkett, askparkett, lönnparkett och furuparkett. Stjärnparkett eller fiskbensparkett? Ett parkettgolv höjer både trevnaden och värdet på ditt hus. Dessutom framkallar parkettgolven en värme, som är svår att beskriva. Parkettgolvet är det absolut vanligaste typen av golv i våra svenska villor. Detta beror till stor del på den stora variationen av olika typer och varianter av parkett som finns att tillgå, men också på pålitligheten. Du kan idag få parkettgolv i de flesta träslag och du kan kombinera det med en mjuk underlagsmatta, för att göra det behagligare att gå på och dämpa ljudnivån ytterligare.

Parkett, det vanligaste golvet i våra svenska hem

parkett och parkettgolv från skånska byggvaror Parkettgolv från Skånska Byggvaror

Parkett tillhör de vanligaste golvsorterna i våra svenska hem. Oavsett vilken stil du är ute efter i ditt hem så kan du hitta ett parkettgolv som matchar resten av din inredning. Det finns en stor variation när det gäller parkettgolv och de finns i de flesta olika träslagen. Precis som med de flesta andra trägolven så kan parketten slipas om vid behov, hur ofta det kan slipas om beror dock på kvalité och tjocklek. Du kan, med fördel, kombinera ditt lamellparkettgolv med golvvärme, vad som gäller för just det golvet som du har valt kan din lokala golvleverantör berätta mer om. Hur ofta ditt golv behöver underhållas beror på hur mycket slitage det utsätts för, vilken kvalité det är på träet och vilken typ utav ytskikt du har valt att behandla det med. Kika gärna in i våra bildgallerier där du kan se mer golv. Besök gärna de ledande tillverkarnas hemsidor för att få inspiration till din parkett. Där kan du även hitta mycket bra information, tips och idéer.

Redaktionen tipsar

Därför ökar anmälningarna till Allmänna Reklamationsnämnden ARN Ibland har konsumenten en övertro på sina rättigheter och verkar inte...
Är ni nyfikna på Golvtrender 2018? Golvbranchen presenterar kommande golvtrender under 2018 I år kan du skapa en färgsprakande färgfest...

Annonser