Värmegolv för alla rum

Att installera golvvärme i huset är ett fantastiskt sätt att sprida värme och känsla i hemmet.

Hos många lever fortfarande myten om att värmegolv är något man har i badrummet, tvättstugan och kanske i hallen men med dagens alla alternativ kan du i princip ha golvvärme under alla typer av golv. Det gäller bara att anpassa underlaget och isoleringen efter de förutsättningar som råder. Exempelvis blir det onödigt kostsamt att ha golvvärme på källargolv utan att först ha en ordentlig isolering under. Många gånger upplevs just källare som en plats där man gärna kan tänka sig värmegolv, just för att slippa den fuktiga och råa känslan som källare ofta för med sig. Ser du till att dräneringen runt huset är funktionell, så att inget onödigt vatten rinner mot husgrunden och sedan kompletterar med en bra isolering mot bottenplattan så kan golvvärme i källaren göra underverk.

Mysigt vardagsrum med golv från Karelia

En gillestuga med golvvärme upplevs genast mer inbjudande och gemytlig och blir snabbt till en favoritplats i huset. Med rätt val utav trägolv kan du också kombinera golvvärme under trägolv utan att behöva oroa dig för sprickbildning eller uttorkning. Det gäller, som sagt, bara att hitta den perfekta kombinationen utav ett tillräckligt hårt träslag och ett värmegolv som är konstruerat för att passa just till trägolov. För att få mer detaljer om olika golvvärmelösningar för olika typer av golv kan du besöka vår Golvguide, eller varför inte de olika tillverkarnas hemsidor, som är specialister på just golvvärme.

Pastellfärgat sovrumsgolv i trä från Karelia

Beroende på vilket uppvärmningssystem ditt hus har så finns det olika golvvärmelösningar som kan komma ifråga. Har du ett eluppvärmt hus så är det någon form av elburen golvvärme som gäller men har du en villa som har ett vattenburet uppvärmningssystem så kopplar du smidigt på en vattenburen golvvärme till ditt befintliga system i huset. Ett värmegolv bygger en del på höjden och ibland har man inte riktigt det utrymme som man skulle önska sig. I dessa fall kan en golvvärmefolie vara lösningen. Den kräver inte alls samma utrymme och är ett smidigt alternativ till de mer klassiska värmegolven.

Dramatiskt trägolv från Karelia

Det klassiska sättet att lägga värmegolv är att montera kablar eller rör med ett förutbestämt avstånd för att, på så vis, ge tillräckligt mycket värme för att värma upp hela det golv som är aktuellt i ett specifikt fall. Olika effekter på golvvärmesystem kräver olika avstånd och mellanrum mellan kablarna för att ge utlovad effekt och det är av högsta vikt att man är noggrann när man gör installationen för att resultatet skall bli bra. Är du det minsta osäker så bör du ta hjälp av en kunnig fackman.

Med hjälp av något av alla golvvärmesystem som finns på marknaden kan du alltså installera golvvärme till trägolv, golvvärme till laminatgolv, golvvärme till stengolv ja, näst intill till vilket golv du vill. Det gäller bara att ha rätt anpassat värmegolv för just den golvbeklädnad du vill ha.

Ta hjälp av våra annonsörer inom området golvvärme – besök deras hemsidor och låt dem hjälpa dig fram till rätt beslut när det gäller valet av golvvärme.

 

Redaktionen tipsar

Skapa fantastiska konstverk och livfulla golv med hjälp av nya fräcka mönster. Golv är någonting som verkligen är till för alla. Inte för...
  När vi njuter av vårt nylagda golv, som allra mest, är tanken på hur vi skall ta hand om och bevara det, som allra minst.När vi väl har...
En golvrenovering kan göra större skillnad än man kan ana Utan att överdriva kan man, i många fall, säga att en golvrenovering förändrar...

Annonser

Utvalda varumärken

Med golvvärme från Uponor får du en behaglig temperatur i rummet och på golvet.
Vattenburna golvvärmesystem för alla typer av golv.
Smart golvvärme som är bra både för ekonomin och miljön
Ebeco erbjuder ett komplett golvvärmesortiment med lösningar för alla behov.