Stengolv i natursten

Med ett vackert stengolv får du en unik känsla i ditt hem. Lägger du in ett vackert stengolv i ditt hem får du en känsla utav lyx och flärd. Du kan intensifiera karaktären i ett rum genom att välja ett snyggt stengolv. Några utav de vanligaste stensorterna till golv är granit, marmor och kalksten men även skiffer blir allt mer vanligt. Utav dessa stensorter så är granit den som är hårdast och även mest hållbar. Ett stengolv är känsligare än till exempel klinker eller ett trägolv men du får och andra sidan ett vackert naturmaterial som håller mycket länge med rätt skötsel. Eftersom sten är ett naturmaterial så förekommer det äkta färgskiftningar i stenplattorna som bidrar till dess charm och unika utseende. Inget stengolv är det andra likt. Ett golv utav natursten står för kvalité och blir bara vackrare och vackrare med åren. Priserna på stengolv varierar oerhört och beror på många olika faktorer. Bland annat vilken sorts sten du vill ha, hur bra kvalité det är på stenen och vilken färg den har. I vissa fall har även återförsäljarna special erbjudanden på sitt sortiment och har du tid att avvakta kan du då hitta det stengolvet som du vill ha till ett lägre pris. Ett stengolv är något dyrare än till exempel ett trägolv eller klinker men du får samtidigt ett golv med bra kvalité som kan förgylla din tillvaro. Kombinerar du dessutom ditt stengolv med golvvärme så blir det skönt och behagligt att gå på även under kalla vintermånader.
Bilden är hämtad från StenMagasinets hemsidaGranitgolv från StenMagasinet Ett granitgolv är både hårt och slitstarkt. Av den anledningen passar det utmärkt att lägga in ett granitgolv på de ställen där de förekommer mycket spring och slitage, så som i ditt kök, hall eller i trappan. Vill du att ditt granitgolv skall ha en bestående blank yta så rekommenderas det att du väljer an polerad yta. Polerade stengolv är inte halare än ett polerat parkettgolv till skillnad mot vad många tror. Väljer du ett granitgolv med en polerad eller slipad yta så blir det dessutom enklare att städa än till exempel ett flammat granitgolv.
Bilden är hämtad från Minera Skiffers hemsidaSkiffergolv från Minera Skiffer
Det finns olika sorters skiffer, lerskiffer är mjukare och känsligare och passar inte till golv som behöver tåla lite mer. Vill du ha ett hårdare skiffergolv skall du istället välja glimmerskiffer eller kvartsitsskiffer som det också kallas. Glimmerskiffer är relativt hårt och passar till de flesta golv. Ett skiffergolv tål en hel del slitage och åldras med behag. Väljer du att lägga in ett hårdare skiffergolv i ditt hem så får du ett vackert och lättstädat golv som bara blir vackrare och vackrare med åren.
Bilden är hämtad från StenMagasinets hemsidaMarmorgolv från StenMagasinet
Marmor tillhör de känsligare stensorterna men väljer du ett marmorgolv utav hög kvalité så kan du välja att lägga det i praktiskt taget vilket rum du vill. Vilken ytbehandling du skall välja på stenen beror helt på vilka påfrestningar ditt golv kommer att utsättas för. Marmor finns i många olika färger och nyanser så du kan med största säkerhet hitta ett marmorgolv som harmonierar med resten av rummet.
Bilden är hämtad från StenMagasinets hemsidaKalkstensgolv från StenMagasinet
Kalksten är precis som marmor känsligt för syror, av den anledningen bör du undvika att använda syror i omedelbar närhet till dessa golv. Ett kalkstensgolv är ett mycket vackert och slitstarkt golv som kan förhöja karaktären i hela rummet. Kalksten finns i många olika färger och nyanser. Precis som med alla andra typer utav golv i sten så är natursten ett levande material vilket innebär att det förekommer naturliga skiftningar i stenen. Detta gör att ditt golv känns levande och unikt. Ingen sten är den andra lik och av den enkla anledningen kan du vara säker på att ingen annan har ett likadant golv som du. 

Redaktionen tipsar

  Ett och samma rum kan få helt olika utseende beroende på vilket golv du väljer. När det gäller golv i de olika delarna av bostaden så är...
  Tycker du om utseendet hos ett trägolv? Har du hund och ett par, små, busungar hemma? Vill du slippa ifrån allt underhållsarbete? Då är...
En golvrenovering kan göra större skillnad än man kan ana Utan att överdriva kan man, i många fall, säga att en golvrenovering förändrar...

Annonser

Utvalda varumärken

Feeling! Med en känsla av läder. Plattor för vägg och golv.
Natursten för kök, badrum och golv. Granit, marmor, skiffer, travertin, kalksten ...
Klinker Cementine Black and White mix - Dekorativ stengodsplatta i svart och vitt.

Störst på sten och kakel!