Golvnyheter för ditt hem

 

På vårens möbelmässa fanns gott om härliga golv för moderna hem.

Stockholm furniture fair låter kanske som en ren möbelmässa men det stämmer inte på långa vägar. Visst finns det mest möbler men också en hel avdelning med inriktning på golv av olika slag. En välkänd golvtillverkare är Kährs och i deras monter var det ett alldeles speciellt sken. Hela montergolvet var uppbyggt utav deras nya serie Shine Collection, som är en serie trägolv i bok, ask och ek. Ytan är behandlad med en högblank lack och metalliska pigment som ger en superstark och fantastiskt reflekterande yta som ger otroliga effekter till rummet. Golven finns i flera olika färger, allt från ljusaste naturvitt med pärlemorskimmer via bruna nöttoner till de svart. De svarta golven finns att få med silverglans eller med kopparlyster. För att dessa nyheter verkligen skall komma till sin rätt och synas på ett effektfullt sätt krävs lite rejälare golvytor och golvtillverkarna själva tror att denna nya serie främst kommer att tilltala personer som tycker om en modern och kontrastrik inredning i stort.

Kährs trägolv Da Capo

Samma tillverkare stod också för en annan nyhet som uteendemässigt var de skimrande golvens motsats. Ett rustikt ekgolv med ett läckert vintage utseende ger en gammaldags känsla och ett utseende som hos ett riktigt gammalt och slitet golv. Golvet heter DaCapo och har både kvistar, sprickor och träfjärilar, allt för att ge ett slitet och åldrat utseende. De här golven kommer att bli perfekta i de populära lantköken som så många installerar i sin á hem idag. För den som gillar att leka med kombinationer kan ett sådant här golv också kombineras med en högblank inredning, för att få en dramatisk mix mellan blankt och matt och mellan nytt och gammalt utseende.

Ingredienser till Forbos Linoleumgolv

En annan sak som besökarna på möbelmässan fick lära sig var att linoleumgolv är ett väldigt miljövänligt alternativ. Forbo lärde oss och alla andra att linoleumgolv innehåller 97% naturliga råvaror och om man var intresserad av själva processen så kunde man få en visning i ämnet, direkt i Forbos monter. Forbos linoleumgolv innehåller linolja, tallolja, harts, trämjöl och jute, alla förnyelsebara råmaterial. Dessutom har man tillsatt kalkstensmjöl och färgpigment som är helt fria från tungmetaller vilket ger en naturlig produkt med hög förnyelsebarhet. Att du dessutom får ett golv som håller mellan 20-30 år och ett otroligt brett färgspektra att välja bland, gör golvet till ett riktigt universal golv.

Forob linoleumgolv färgkarta

Eftersom vårens färg är orange så visar vi här färgkartan från detta färgspektrum men naturligtvis finns det gott om andra nyanser också, både i enfärgat, lätt strukturerat eller mönstrat linoleumgolv.En annan stor trend är de textila golven. Antingen som heltäckningsmattor eller som stora lösa mattor under matbordet, vardagsrumsbordet eller bara som ett blickfång mitt på ett öppet trägolv i en öppen planlösning.

En riktig läckerhet på mattfronten satt uppmonterad på en vägg på möbelmässan i Stockholm. Gott om läckra färger och en mix av olika mönster som skulle kunna skrämma även den mest vågade designern. Tyvärr framgår det inte vem tillverkaren är utan ni får se den här bilden som en ren ”teaser” ur det privata bildarkivet från Stockholm furniture fair, som får reta era inredningslökar att vilja ha något nytt och fräckt på golvet i vår.

 

Redaktionen tipsar

Att installera golvvärme i huset är ett fantastiskt sätt att sprida värme och känsla i hemmet. Hos många lever fortfarande myten om att...
Golvtillverkarna är duktiga på att ta sitt ansvar gentemot miljön. Idag finns det gott om golvtillverkare på den svenska marknaden som...
Det är helt fantastiskt vad man kan framställa på konstgjord väg.   Inte nog med att du får ett golv som faktiskt ser ut som om du hade...

Annonser

Utvalda varumärken

Välj Marmoleum clickplattor- linoleumkollektionen som gör inredning enkel och rolig
Forbos Linoleumgolv är ett naturligt designgolv med flera färger och strukturer.
Evigt lättskötta golv med lyster
Lärkgolv torkat till ca 8%. Hög kvalitet, hårt och slitstarkt.