Inred med massivt trägolv

Med massiva trägolv i hemmet skapar du en naturlig känsla rakt igenom

Att skapa stämning i hemmet med hjälp av naturen är ett gammalt och beprövat knep och de härliga golvplankorna i långa, rustika längder med kvistar och allt är ett bevis för att det gamla goda står sig. Idag byggs supermoderna villor med all teknik och apparatur man kan tänka sig men det naturliga valet av golv följer med som en viktig del av ett modernt boende. Att satsa på kvalité och produkter som står sig genom åren känns både miljömedvetet och enormt sunt. Känslan av bara fötter mot ett massivt trägolv är obetalbar och kan inte upplevas på något annat sätt än med äkta vara.

Det finns flera olika ytor på ett massivt trägolv, vilka i sin tur ger golven helt olika utseende. Det som känns bra i vardagsrummet behöver inte vara rätt i sovrummet och vise versa. Massiva trägolv kan ha en oljad yta vilket ger ett djupt och långvarigt skydd mot slitage. Oljan framhäver mönstret i golvet och ger en fin yta. Oljan tränger ner på djupet och ger träet en mjuk och len yta. En annan ytbehandling av massiva trägolv är att lacka golvet. Lacken lägger sig som en skyddande yta på golvet och skyddar effektivt mot slitage. Har du någon plats i huset som är mer utsatt än andra kan du med fördel välja ett lackerat trägolv.

Ett borstat trägolv blir lite mattare och framhäver strukturen i golvet på ett fantastiskt sätt. Borstningen ger ett rustikt intryck och passar perfekt i exempelvis ett kök med en lantlig inredningsstil. När borstningsbehandlingen är gjord på trägolvet så oljas det för att få en tåligare yta.

Många träslag i massiva trägolv känner vi igen och syns också i mycket annan inredning i hemmen. Det kan vara träslag som ek, furu, ask, lönn och valnöt. Alla har de sina speciella särdrag och förmågor att skapa väldigt speciella utseenden i hemmen. Några av de mindre kända träslagen som syns alltmer i moderna hem är bambu och lärkträ.

En yta med mycket struktur och små, spridda stänk av mönster är ett klassiskt utseende på ett bambu golv. Både ljusare och mörkare varianter finns men det småprickiga, lite gryniga utseendet är det karaktäristiska särdraget hos ett bambugolv.

Lärkträ påminner mycket om furu med de särskilda kvistarna och rejält varieranden färgnyanserna. Ett massivt trägolv i lärkträ passar perfekt i fjällstugan eller som golv i ett timrat nybygge. Komplettera med härliga vedtravar och en rejäl öppen spis så är känslan perfekt. Lärkträ av hög kvalité är både hållbart och slitstarkt och ett mycket vackert alternativ för den som vill ha ett rustikt, massivt trägolv.

På golvportalen.se kan du hitta flera aktörer som säljer massiva trägolv. Genom deras annonser hittar du närmaste återförsäljare i ditt område och kan samtidigt titta på mängder av inspirationsbilder på just massiva trägolv.

 

Redaktionen tipsar

Att installera golvvärme i huset är ett fantastiskt sätt att sprida värme och känsla i hemmet. Hos många lever fortfarande myten om att...
  På vårens möbelmässa fanns gott om härliga golv för moderna hem. Stockholm furniture fair låter kanske som en ren möbelmässa men det...
  Vad kan väl vara vackrare än ett golv i sten? Alla dessa stenmaterial som bryts, behandlas och skärs ut till lagom stora bitar för att...

Annonser

Utvalda varumärken

Extremt slitstarkt och miljövänligt Bambu Golv,
Direkt från leverantör.
Lärkgolv torkat till ca 8%. Hög kvalitet, hårt och slitstarkt.