Renovera ditt golv

En golvrenovering kan göra större skillnad än man kan ana

Utan att överdriva kan man, i många fall, säga att en golvrenovering förändrar hela rummet. Genom att byta från ett mörkt till ett ljust golv, från stengolv till trägolv eller från våtrumsmatta till klinker skapar man helt nya utseenden och även de gamla möblerna i rummet upplevs på ett nytt sätt.

Massivt trägolv från Junckers

Orsaken till varför man behöver renovera sitt golv kan vara olika. Många års slitage av hundtassar, småbarns aktiva lekar och tuff framfart med dammsugaren kan gå hårt åt både golv och golvlister och en golvrenovering kan vara det absolut bästa sättet att få ett nytt läckert utseende i hemmet.Har du lyckan att ha ett tjockt och bra parkettgolv kan en slipning och en omlackning vara den ultimata lösningen men om du vill ha en rejäl förändring är nog ändå ett byte till något helt annat att föredra.

Forbo våtrumsmatta i badrummet

Våtrumsmatta är något som är otroligt viktigt att den är korrekt uppsatt och dessutom hel i alla skarvar. Ser du att våtrumsmattan börjat släppa i skarvarna och kanske t.o.m. rest sig i hörnen så är den inte längre ett gott fuktskydd i våtutrymmet och bör bytas. Skulle fukt tränga ner under våtrumsmattan så finns det stora risker att det blir större problem med fukt i underlaget vilket i sin tur leder till större och mer omfattande problematik. Ett otätt våtrumsgolv bör alltså åtgärdas omgående, oavsett vad det är tillverkad av.

Läckert linoleumgolv från Forbo

Utseendet på dagens linoleumgolv kan variera enormt och för den som vill hitta något riktigt unikt och annorlunda så kan det vara bland marmoleum- och linoleumgolven man skall leta. Att de dessutom är fantastiskt tåliga för alla hem som befinner sig i småbarns- eller hundfasen i livet gör linoleumgolven till fantastiskt praktiska och läckra val.

Valnötsparkett från Forbo

För många är det något magiskt med massiva trägolv. De är äkta, livfulla och åldras med värdighet. Att de dessutom är sköna att gå på och ger ett otroligt liv i rummet där det ligger gör att massiva trägolv ofta står högt på önskelistan hos den som skall renovera sitt golv. Tyvärr är det något känsligare än många andra golvbeläggningar och passar inte lika bra i en hall där man drar in smuts, grus och väta som i ett sovrum där det tassas med bara fötter och där det är klart mindre slitage. Ju hårdare träslag man väljer dess då bättre står det emot och många väljer t.o.m. att ha trä i vissa delar av badrummet nu för tiden.

Träklinker från Golvabia - klinker med träutseende

 

Vill du ha den där speciella träkänslan på golvet kan du också välja något som kallas träklinker. Det är en klinkerplatta som ser ut som ett massivt trägolv och för den som känner sig det minsta osäker på trä i våtrum bör kanske fundera på om inte detta skulle kunna vara ett bra alternativ. Klinker är ju också ett omtyckt material i hallen och visst känns en kombination av stryktålig yta och snygg trästruktur som en perfekt kombination även där!?

Massivt trägolv från Junckers

Vilken typ av golv du än väljer så kommer du att hitta bra golvleverantörer här på Golvportalen. Behöver du en golvläggare till hjälp finns det även möjlighet att söka efter det direkt på vår sida. Är det inspiration och idéer till nytt golv som eftersökt så skall du istället kika bland våra artiklar. Var än behovet finns, när det handlar om golvrenovering och att renovera golv, så har du hittat rätt när du hittat till Golvportalen.

 

Redaktionen tipsar

  Korkgolven görs inte utav själva korkeken utan av barken En korkek behöver växa under många år för att barken skall bli så tjock att man...
Därför ökar anmälningarna till Allmänna Reklamationsnämnden ARN Ibland har konsumenten en övertro på sina rättigheter och verkar inte...
  Nu finns det ett färdigt vattenburet golvvärmepaket för ditt uterum.  Oavsett om du har ett hus med vattenburet värmesystem och skall...

Annonser

Utvalda varumärken

VÅR NYA VÅTRUMSKOLLEKTION ser inte ut som du förväntar dig att plast ska göra.
Epoque är ett klassiskt golv i plank eller 2-stavs utförande. Planken har fasade kanter so
Hos oss kan du alltid räkna med ett av marknadens absolut lägsta priser.
Våtrum som tål att synas i sömmarna