Vackra stengolv

 

Vad kan väl vara vackrare än ett golv i sten?

Alla dessa stenmaterial som bryts, behandlas och skärs ut till lagom stora bitar för att passa med varandra ger oss, som skall lägga in ett nytt golv, helt otroliga variationsmöjligheter. Små och stora, rektangulära och fyrkantiga eller kanske helt olikformade skall de sättas samman, som ett pussel, för att skapa en härlig helhet till vårt nya golv.

Bilden visar Konradssons stenplattor Prairie

Kombinationen av alla dessa unika plattor, som tillsammans bildar en livfull yta, talar sitt alldeles egna språk. Ett unikt golv i ett unikt hem, vem vill inte ha det? För det är just den där vetskapen om att ingen sten är den andra helt lik som skapar känslan av att du faktiskt har ensamrätten till ditt eget unika golv. 

En annan bekvämlighet som ett stengolv också ger dig är den mycket enkla skötseln. Inget slipande, inget lackande och inte heller någon oro för att du skall få fula märken av höga klackar eller barn som lever ut sina vildaste lekar. Ett stengolv står emot det mesta och med en fuktig trasa med lite milt rengöringsmedel ger du golvet en skonsam rengöring på ett snabbt och enkelt sätt.

Svenska kakel har levererat stengolv till Spa hotellet i Tylösand. Vackra och rogivande kombinationer till en vacker miljö.

Alla rum passar lika bra med ett stengolv. För ett stengolv i badrum kan en kombination tillsammans med golvvärme bli en ljuvlig upplevelse. Du möts av ett varmt och vackert stengolv varje gång du går in i ditt badrum och golvet hjälper dig samtidigt att hålla fukt och väta borta från ett av husets mest känsliga ställen. Värmen i golvet reducerar ånga och fukt i rummet på ett effektivt sätt och blöta fläckar torkar snabbt.

Bilden visar Konradssons stenplatta Imo

Som hallgolv fungerar ett stengolv också mycket bra. Mycket spring och många skor drar lätt in sand och grus i massor. Med ett stengolv i hallen behöver du inte oroa dig för repor och förstörda golv. Även ett hallgolv kan med fördel kombineras med ett golvvärmesystem. Årets alla regniga eller snöiga dagar, då mycket väta följer med in i hallen, torkar snabbt och bekvämt upp. Även blöta skor, paraplyer och vantar kan få hjälp med torken av ett härligt värmegolv.

Det finns inga begränsningar på var du kan lägga in ett stengolv och de många olika alternativen på plattor gör att det finns något som passar överallt. Ett smårutigt mosaikgolv i badrummet, en vacker stenplatta i rödbränd teracotta i hallen och stora härliga skifferplattor i köket, är bara ett exempel på en härlig stenkombination till ditt hem.

För att få mer inspiration och för att kunna titta på olika mönster och kombinationer går du in på golvportalens utställning över Kakel och klinker . Där får du en enkel överblick på vad marknaden har att erbjuda och de flesta, ledande leverantörerna finns representerade. På tillverkarnas hemsidor får du också tillgång till mycket fakta och tips för ett lyckat resultat. Där kan du också läsa om de regler som skall följas i samband med att man lägger in klinkergolv.

 

Redaktionen tipsar

En golvrenovering kan göra större skillnad än man kan ana Utan att överdriva kan man, i många fall, säga att en golvrenovering förändrar...
   Det massiva trägolvets ådring och struktur ligger som ett konstverk på golvet och känslan när man glider fram över det är obeskrivbar...
Med massiva trägolv i hemmet skapar du en naturlig känsla rakt igenom Att skapa stämning i hemmet med hjälp av naturen är ett gammalt och...

Annonser

Utvalda varumärken

Välj Marmoleum clickplattor- linoleumkollektionen som gör inredning enkel och rolig
Med golvvärme från Uponor får du en behaglig temperatur i rummet och på golvet.
Vattenburna golvvärmesystem för alla typer av golv.
Smart golvvärme som är bra både för ekonomin och miljön